Oamenii de ştiinţă ai descoperit "molecula tristeţii" din creier, responsabilă de stările noastre de stress şi anxietate. Cercetătorii consideră că proteina, denumită CRF1, este strâns legată de depresie.
Potrivit Daily Mail, descoperirea a fost făcută de o echipă de la Heptares Therapeutics, o companie medicală din comitatul britanic Hertfordshire. Savanţii britanici au folosit Diamond Light Source, unul dintre cele mai puternice dispozitive de analiză cu raze X, pentru studierea glandei pituitare.
Cercetătorii bănuiau de multă vreme că această glandă controlează stresul, depresia şi anxietatea prin eliberarea în creier a anumitor substanţe chimice, scrie The Sunday Times.
TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO: Maghiarii cer autonomie pentru Ținutul Secuiesc și Banat. INCIDENT la Sf. Gheorghe: Steagul secuilor a fost SCUIPAT | VIDEOTRAGEDIE pe litoral. Fostul masor al echipelor Unirea Urziceni și Concordia Chiajna s-a înecat, alături de unul din frații săi, la OlimpCristian Preda: Interimatul la Transporturi, un TEST pentru Victor Ponta
Acum oamenii de ştiinţă au descoperit că aceste simptome sunt declanşate de CRF1 - o substanţă prezentă în membranele externe ale celulelor din glanda pituitară.
"Bolile cauzate de stress, precum depresia şi anxietatea, afectează un sfert dintre adulţi în fiecare an, însă mulţi oameni nu ştiu că aceste afecţiuni sunt declanşate de proteinele din creier, iar una dintre acestea este CRF1", a explicat Fiona Marshall, coordonatoarea departamentului de cercetare de la compania Heptares Therapeutics.
TOP 3 ARTICOLE POPULARE: Insula PIRATULUI MILIONAR. Paradisul construit de un englez pe insula privată din Cambridgeshire | GALERIE FOTOCum e viața în "cel mai rău loc" din lume. Imagini CUTREMURĂTOARE ”Prietenii” care au înlesnit eliberarea teroristului Hayssam. Acesta a fost AJUTAT de NUME GREL