Să mănânci sănătos este una din principalele acţiuni de prevenire a îmbolnăvirii. Astăzi, aflaţi despre influenţa peştelui şi a vinetelor asupra inimii, dar şi despre rolul lor în reducerea riscului de cancer.
Atât peştele cât şi vănăta sunt două alimente pe care dacă le consumaţi de doouă-trei ori pe săptămână pot preveni cele mai crunte boli. Conform unui studiu apărut în revista Asociaţiei Americane pentru Studiul Cancerului, grăsimile sănătoase din peşte sunt în topul alimentelor care pot preveni afecţiunile grave.
Pentru a cerceta beneficiile uleiului de peşte, medicii de la Institutul de Studiu al Cancerului Fred Hutchinson Cancer Research Center din Seattle au stat de vorbă cu 35 de mii de femei şi leau rugat să completeze un chestionar referitor la consumul de peşte. Apoi, le-au urmărit timp de şase ani.
Dintre toate femeile, aproape 900 au făcut cancer de sân. După analizarea chestionarelor şi corelarea cu îmbolnăvirile de cancer, medicii şi-au dat seama că persoanele care au consumat în mod frecvent peşte şi-au redus cu 32% riscul de cancer.
Vinetele, pe locul doi în terapia anticancer
Datorită conţinutului bogat de acid clorogenic, vinetele au proprietăţi anticancerigene, antimicrobiene, anticolesterol si antivirale. Studiile recente clasează vinetele pe locul doi, după varză, în terapia de prevenire a cancerului. În privinţa substanţelor amare din compoziţia acestei legume, specialiştii semnalează efectele lor benefice asupra metabolismului şi a sistemului imunitar.
Bune şi pentru inimă
Sucul de vânătă şi uleiul de peşte menţin inima sănătoasă.Potrivit unui studiu prezentat la conferinţa European Heart Rhythm Association (EHRA), persoanele care mănâncă peşte de două ori pe săptămână îşi scad cu 13% riscul dezvoltării fibrilaţiei atriale (o aritmie frecventă ce apare în special la persoane în vârstă)Protecţia împotriva