Magistraţii Tribunalului Dolj au avut nevoie de aproape şapte ani şi de 74 de termene de judecată pentru a da o hotărâre în dosarul returnărilor de TVA de la Direcția Generală a Finanțelor Publice Dolj (DGFP). Sursa: Mediafax
Cei mai mulți bani obținuți din returnările ilicite de TVA de controversatul afacerist Samir Sprânceană au fost bani de "partid", ca și în cazul celorlalți craioveni, Genică Boerică și frații Mihăilescu: cu toții cotizau la PSD pe filierele Ristea Priboi și Ioan Doru Tărăcilă, spun surse oficiale din interiorul partidului.
Judecătorii craioveni s-au pronunţat, recent, asupra deciziei privind procesul în care Samir Sprânceană și alți foști asociați erau cercetați pentru returnări ilegale de TVA.
Condamnări grele
Afaceristul craiovean a fost condamnat la 18 ani de închisoare pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, constituire a unui grup infracţional organizat, spălare de bani, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi fals în declaraţii. Decizia nu este însă definitivă, ea putând fi atacabilă cu apel. Aceeaşi pedeapsă primind-o şi asociatul său, Adrian Marius Berceanu. Ceilalţi inculpaţi în dosar au primit până la 14 ani de închisoare, cu executare: Roland Împuşcătoiu - 14 ani, Petrişor Crăciun - 10 ani, Alin Popa - 10 ani, Florinel Buioca - 10 ani, Florinela Dobre - 10 ani, Luiza Martha Popa - 2 ani.
Lotul Samir: Returnări TVA de aproape 66 de milioane de lei
Procurorii DIICOT i-au trimis în judecată, în august 2006, pe Samir Sprânceană, Adrian Marius Berceanu, Roland Împuşcătoiu, Ion Alin Popa, Petrişor Crăciun, Florinel Buioca, Florinela Luminiţa Dobre, Decebal Iovănescu, Martha Luiza Popa, Ancuţa Madalon şi Angela Berceanu pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată