Viorica Marcu, actual deputat USL şi fosta şefă a Direcţiei Servicii Publice de la Primăria Bacău, a încasat bani, timp de un an şi jumătate, şi ca zilier în direcţia pe care ea însăşi o conducea
Din luna aprilie 2011, de când a intrat în vigoare Legea Zilierilor, şi până în decembrie 2012, când a devenit deputat USL, Viorica Marcu, pe atunci director executiv al Direcţiei de Servicii Publice din Primăria Bacău, a încasat nu doar salariul de director, ci şi venituri de zilier la aceeaşi direcţie pe care o conducea. Ea se ponta ca muncitor necalificat în zilele de sâmbătă şi duminică în direcţia pe care o conducea în restul zilelor săptămânii.
În tot acest timp, Viorica Marcu a încasat suma de 54 de lei pentru fiecare zi de sâmbătă şi duminică începând cu luna aprilie 2011 şi până în decembrie 2012, când a obţinut funcţia de deputat USL într-unul dintre colegiile băcăuane şi a fost nevoită să renunţe la funcţia din Primăria Bacău.
Neregula a fost descoperită de inspectorii Curţii de Conturi, însă raportul cu concluziile controlului va fi făcut public abia luna viitoare. În cazul în care se va decide că banii au fost încasaţi ilegal şi că la mijloc este vorba despre un conflict de interese, Viorica Marcu trebuie să returneze la bugetul local suma de aproximativ 9.000 de lei.
„Nu văd nicio neregulă!“
Ovidiu Popovici, secretarul Primăriei Bacău, este convins că Viorica Marcu nu a încălcat niciun act normativ şi că activitatea de zilier este una perfect legală, chiar dacă ea însăşi era în acelaşi timp şi muncitor necalificat şi director executiv. „Era o problemă dacă era funcţionar public, însă dumneaei a fost personal contractual. Prin urmare, nu există nicio lege care să oprească un angajat al Primăriei să presteze o muncă suplimentară şi să fie remunerată pentru activitatea depusă“, a declarat secretarul Popovic