- Dacă terminăm pe doi grupa D, am evita un posibil duel cu Serbia sau Ungaria în barajul pentru sferturi
- TVR 2 transmite toate meciurile României
- Locul 4 la CE de la Belgrad (2006) şi locul 6 la CM de la Montreal (2005) sunt cele mai bune performanţe obţinute de Hagiu pe banca reprezentativei
- În ultimii zece ani cele mai importante victorii ale României în faţa Italiei au fost obţinute în sferturile CE de la Belgrad (2006), când elevii lui Hagiu s-au impus cu 9-8 şi în grupa D a Mondialului de la Roma (2009), când tricolorii conduşi de Istvan Kovacs au trecut de gazde cu 6-5
Ce şanse avem cu Italia, domnule Hagiu (n.r. - foto)?
Ne-am pregătit o vară întreagă şi nu ne temem acum de campioana mondială, chiar dacă în meciurile din World League am pierdut la diferenţă de patru goluri. Italienii au acelaşi lot ca la Jocurile Olimpice (n.r. - argint), iar forţa lor e dată de omogenitatea grupului. Nu trebuie însă uitaţi jucători precum Tempesti, Fellugo, Galli sau Figlioli, dar le spun băieţilor să aibă încredere în ei. Mâine (n.r. - azi) mai facem un antrenament, iar acum băieţii vizionează Italia – Croaţia.
Nu mai aveţi la dispoziţie trei oameni cu experienţă, Radu, Iosep, Kadar. Sunt în schimb trei debutanţi. Nu e cam greu?
Viaţa în polo nu-şi blochează cursul ei firesc niciodată. Aşa e, sunt trei debutanţi (n.r. - Ianc, Teohari, Creţu), avem obiectiv clasarea între primele opt echipe şi sper să-l îndeplinim. Tibi Negrean a fost uşor accidentat, dar şi-a revenit, iar Chioveanu e puţin răcit.
În acest context, care ar fi cel mai îndrăzneţ vis într-o grupă cu Italia, Germania şi Kazahstan?
Ideal ar fi să terminăm pe 2 în grupă (n.r. - cel mai probabil ar juca în barajul pentru sferturi cu Australia), dar luăm pas cu pas toate meciurile.
Meciurile tricolorilor în grupa D
România – I