În acest moment, aria de operare Aquatim include Timişoara, plus alte 8 oraşe, 28 de comune şi 35 de sate, din judeţul Timiş. Localităţile învecinate Timişoarei, cu reţea de canalizare în exploatare la finele anului 2012, sunt Ghiroda, Moşniţa şi Recaş.
Aici, gestionarea apei uzate intră în responsabilitatea secţiei din Timişoara, pentru restul localităţilor aceste activităţi sunt conduse de sucursale.
390 de capace de canalizare înlocuite
În Timişoara, sistemul de canalizare, în lungime de 537,4 km, colectează pe lângă apa uzată şi apa pluvială sau meteorică. Activitatea din judeţ este coordonată de cele cinci sucursale din oraşele: Buziaş, Deta, Făget, Jimbolia şi Sânnicolau Mare. În trei localităţi, există 36 de staţii de pompare externe: 18 – Timişoara, 12 – Ghiroda, 6 –Moşniţa. Conform ultimului raport Aquatim, în anul 2012, volumul de apă pompat a fost de 5.897.940 metri cubi. Staţiile de pompare din Timişoara ridică probleme în exploatare pentru că populaţia aruncă aici deşeuri, care dăunează funcţionării sistemului de canalizare. Din acest motiv, Aquatim a început să acorde mai multă atenţie conştientizării consumatorilor. Astfel, timişorenii au fost invitaţi, cu diferite ocazii, să viziteze staţia de epurare. “Mesajul nostru către clienţi este foarte clar: vasul de toaletă sau receptorii stradali de apă de ploaie nu sunt coş de gunoi”, a subliniat Ilie Vlaicu, directorul Aquatim.
Reţelele de canalizare de la sucursale au următoarele lungimi: Buziaş – 25,33 km, Deta – 45,20 km, Făget – 13,22 km, Jimbolia – 8,70 km, Sânnicolau Mare – 30,15 km. Pentru întreţinerea reţelelor de canalizare se folosesc autoutilitare combinate womă-vidanjă. Numai în anul 2012, mentenanţa preventivă pe reţeaua de canalizare în Timişoara a însumat curăţarea a 79 de canale şi a 4.736 de receptori stradali de colectare a apei meteorice. În cadrul programului