Soarele şi valurile mării ne alungă grijile, dar voia bună n-ar trebui să ne facă să uităm câteva reguli de comportament de care trebuie să ţinem seama atunci când ne petrecem concediul pe nisipul fierbinte.
Leneveşti la soare, cu o carte în mână şi o minge te pocneşte în faţă de-ţi zboară volumul din mână. Nimeni nu spune că nu ar trebui să jucăm volei, fotbal sau orice alt sport ne face plăcere în timp ce ne aflăm pe plajă, dar indicat ar fi să ne consumăm energia într-o zonă cât mai depărtată de locul unde alţii preferă să stea tolăniţi la soare, scrie Huffington Post.
Probabil că nici celor care aleargă spre golul gloriei stârnind mici tornade de praf şi nisip nu le-ar conveni, în momentele de relaxare, să fie pudraţi cu nisip sau să primească o minge peste ceafă.
Plaja nu e scrumieră
Fumătorii ar trebui să se abţină de la a folosi nisipul sau apa mării pe post de scrumieră. Este comod să îngropi mucul de ţigară în nisip sau să-l arunci cu un bobârnac în valuri, dar ce spune acest gest despre cel care îl face? Pe multe dintre plajele lumii fumatul a fost interzis tocmai din cauza acelor turişti cărora nu le pasă de mediul înconjurător şi transformă plaja într-un peisaj dezolant.
Pe deasupra, nu toate ţigările sunt biodegradabile, aşa că susbtanţele toxice rămân nu doar în plămânii fumătorilor şi în ai fumătorilor pasivi, ci ajung şi în pământ sau în apă. Cel mai bine ar fi ca fumătorii să tragă un fum într-o parcare apropiată de locul unde fac plajă, ca să nu-şi deranjeze nici vecinii de şezlong.
Ce-a îngropat pisica…
Este clar că fiecare ar trebui să cureţe după el atunci când pleacă de la plajă şi să arunce resturile strânse de-a lungul zilei la coşul de gunoi. Important este să nu îngropaţi sâmburii fructelor, capace de sticlă, hârtii, coji de seminţe sau sticle în nisip, apoi să le faceţi uitate în ideea