Cel putin asta sustin unele surse din cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice Botosani, ca nu se asteapta sa fie mare bataie pe posturile de la Directia Generala Antifrauda, care urmeaza sa se infiinteze in timp destul de scurt.
„Nu va fi o structura cu coordonare locala, si atunci angajatii vor fi in situatia de a pleca acolo unde vor fi trimisi. Multi au familii si nu le convine sa lucreze o luna la Botosani, alte cateva in alt judet si tot asa, sa fie purtati prin toata tara. Cel putin acestea sunt temerile privind felul cum se va lucra in aceasta structura”, a declarat un finantist botosanean. Directia Generala Antifrauda Fiscala va fi o structura fara personalitate juridica, cu atributii de prevenire si de combatere a actelor si faptelor de evaziune fiscala si frauda fiscala si vamala.
Deocamdata, la nivel local nu se stie mare lucru despre noua structura, in afara de faptul ca selectia va fi destul de dura. Vizavi de trecerea la aceasta structura, desi multi se tem ca vor fi plimbati dintr-un loc in altul, pe de alta parte sunt constienti ca pragul de intrare in aceasta directie nu va fi deloc usor. De altfel, chiar premierul Ponta declara recent ca in cadrul restructurarii ANAF, desi posturile se pastreaza, „nu inseamna ca absolut toata lumea va fi trecuta, sunt niste teste pe care trebuie sa le dea cei de acolo si s-ar putea ca nu toti sa corespunda”.
Numirea personalului antifrauda se va face pe baza de concurs sau examen, ocuparea functiilor publice fiind facuta in urma promovarii si a unor evaluari psihologice complexe, organizate prin intermediul unitatilor specializate acreditate in conditiile legii si a evaluarilor de integritate.
Guvernul a avizat, la sfarsitul lunii iunie, reorganizarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) si a decis infiintarea Directiei Antifrauda, care va functiona in