Se ţin de neamuri. Bebeluşul regal, cu Vlad Ţepeş, şi E Tomac, cu IA Cuza. Mare bucurie mare, în Regatul Unit şi în Commonwealth. Cuplul princiar William-Kate are un băiat. The Sun s-a transformat în The Son, Vladimir Putin a felcitat-o pe regina Elisabeta a II-a (presupun că nu pentru travaliu).
De mai bine de o săptămână, televiziunile de ştiri din România şi-au ţinut telespectatorii cu sufletul la gura, mai ceva ca în timpul exerciţiilor Lamaze. Acum, dacă tot s-a născut micul prinţ de Cambridge, am crezut că am scăpat. Eroare! Trebuie să urmeze etapa cu numele pentru “viitorul monarh”, aşa cum îl “titra” un post TV de pe la noi, în timp ce dunga galbenă, supradimensionată, de “breichin’nius” era dominată de o coroană digitală, mai chicioasă decât aia de aur, “mancatzash”, a lu’ “regele” Cioabă.
Viitor monarh, viitor monarh, dar când? Pentru că, zic unii de pe la Londra, ar apuca tronul, dacă are noroc, peste vreo 70 de ani. Elisabeta a II-a ar fi decisă să abdice de abia după ce împlineşte centenarul, Prinţul Charles trebuie să stea şi el măcar vreo 20 de ani pe tron. Iar dacă se perpetuează speranţa asta de viaţă, “ăsta micu” mai are de aşteptat, şi după William, câteva decenii.
Până una alta, din toată tevatura cu “micul prinţ”, presa românească (o includ aici şi pe cea de la Chişinău) a reţinut cel mai mult că e rudă cu Vlad Ţepeş. Că aşa a zis Charles, când a venit pe la moşie, prin Ardeal.
Apropo de relaţionări la personaje istorice şi figuri emblematice româneşti. Nu ştiu cum se face, dar se pare că este mare înghesuială pe domnitorii români. Poate voi ştiaţi, dar eu habar nu aveam că renumitul compozitor rus Rahmaninov şi-l inclusese în arborele genealogic pe Ştefan cel Mare, susţinând că are rădăcini până la descălecătorul Dragoş, personajul legendar care a omorât bourul cu buzduganul, pe râul Molda(va) (numit după câinele său ero