Copiii care participă în această vacanţă în proiectul educaţional ”Prietenii muzeului”, ediţia a V-a, implementat de Muzeul Vrancei, merg miercuri, 24 iulie, într-o nouă excursie. Copiii vor vizita casa memorială a scriitorului Alexandru Vlahuţă (1858-1919) din Dragosloveni, sub titulatura ”Prietenii celebre în literatura română. Vlahuţă – Delavrancea – Caragiale”.
Casa Alexandru Vlahuţă este clasată ca monument istoric, fiind amenajată în anul 1958, cu prilejul sărbătoririi centenarului naşterii scriitorului. ”Este o clădire construită în stil românesc, cu etaj, având în trei părţi perspectiva re-numitelor podgorii vrâncene. Interiorul casei memoriale, reconstituit cu ajutorul obiectelor personale, manuscriselor, ne redă atmosfera de lucru a marelui scriitor”, se arată în descrierea casei memoriale, de pe site-ul Direcţiei pentru Cultură Vrancea. Alexandru Vlahuţă a rămas un reper al literaturii române datorită lucrării ”România Pitorească”.
Fiecare copil va achita contravaloarea transportului până la Dumbrăveni, de 7 lei, intrarea în muzeu fiind gratuită. Aceasta este cea de-a patra activitate din cadrul programului de activităţi pus la punct de cei de la Muzeul Vrancei.
Până în prezent, copiii au mai vizitat Muzeul de Istorie şi Muzeul de Ştiinţele Naturii din Focşani, au comemorat personalităţi vrâncene în Cimitirul Nordic şi au mers în Crângul Petreşti, la Târgul de Meşteşuguri Tradiţionale. Următoarea excursie va avea loc pe 6 august, la Mausoleul Eroilor de la Mărăşeşti, la manifestările dedicate comemorării eroilor români din Primul Război Mondial.
Copiii care participă în această vacanţă în proiectul educaţional ”Prietenii muzeului”, ediţia a V-a, implementat de Muzeul Vrancei, merg miercuri, 24 iulie, într-o nouă excursie. Copiii vor vizita casa memorială a scriitorului Alexandru Vlahuţă (185