Tot mai mulţi bucureşteni se plâng că sunt înţepaţi de ţânţari. Din câte se pare, problema este din cauza modului în care se face dezinsecţia de Primăria Municipiului Bucureşti.
În ultima vreme, numărul ţânţarilor din Capitală a crescut simţitor, aceştia devenind o adevărată problemă. Situaţia este cauzată de faptul că firma 3D România, însărcinată de PMB cu dezinsecţiile, nu a putut efectua acţiunile planificate din cauza vremii. Deşi numărul insectelor a crescut, potrivit doctorului Constantin Răduţu, biolog principal la firma 3D, situaţia nu este prea gravă. „În aproximativ o săptămână, dacă vremea ne va permite să lucrăm, numărul ţânţarilor din Capitală va scădea”, ne-a explicat el.
Capcane pentru „recensământul” ţânţarilor
Pentru a putea determina dacă numărul de ţânţari din Capitală este peste cel normal, specialiştii de la 3D apelează la nişte staţii de intoxicare, dispozitive similare cu capcanele UV pentru insecte disponibile în comerţ. Apoi numără ţânţarii prinşi. Totuşi, acest sistem nu este eficient. „Staţiile de intoxicare au un rezervor care adună tânţarii. E crimă şi pedeapsă pentru că dimineaţa o găsesc plină de fluturi şi cu doar câţiva ţânţari în ea. Nu avem nişte capcane selective, pentru ţânţari. Dar indicatorul nostru pentru numărul de ţânţari este populaţia, şi mai ales oamenii noştri care merg pe teren”, ne-a explicat dr. Constantin Răduţu.
Ce spun bucureştenii
Oamenii simt pe pielea lor problema ţânţarilor şi s-au plâns reporterilor „ring“ de această situaţie. „Locuiesc în sectorul 3 şi mi s-a părut că, în ultima perioadă, sunt mai mulţi ţânţari decât de obicei. Din nefericire, sunt foarte mulţi şi în casă, am mari probleme cu ei noaptea“, ne-a spus Marian. Un alt bucureştean, Ionel, a remarcat că echipele de la deratizare nu şi-au mai făcut treaba: „Într-adevăr, sunt dest