Un nou studiu sugerează că ciocolata poate acţiona ca un fel de „mecanism de apărare“ împotriva atacurilor de cord.
Cercetătorii de la Karolinska Institute din Suedia au urmărit peste 37.000 de bărbaţi suedezi. La final, datele pe care le-au strâns arată că ceicare consumă ciocolată cel mai mult aveau cele mai puţine şanse de a suferi un atac de cord, potrivit rapoartelor care detaliază proiectul.
Rezultatele astfel obţinute susţin cercetări anterioare,care sugerează, de asemenea, că consumul de ciocolată are, per total,un efect benefic asupra sistemului cardiovascular, deşi cercetătorii avertizează asupra consumului excesiv de ciocolată neagră.
Profesorul Susanna Larsson, unul dintre autorii studiului, a declarat, citată de „Natural News“: „Efectul benefic al consumului de ciocolată asupra infarctului poate fi legat de flavonoidele din ciocolată“.
„Flavonoidele par să protejeze împotriva bolilor cardiovasculare cu ajutorul proprietăţilor antioxidante, anticoagulare şi antiinfalamtorii“, a menţionat Larsson. „De asemenea, este posibil ca flavonoidele din ciocolată să scadă concentraţia de colesterol dăunător din sânge şi să reducă presiunea sangvină.“