Oamenii ating cel mai înalt nivel de satisfacţie în viaţă la 23 de ani şi la 69 de ani, susţin oamenii de ştiinţă de la Center for Economic Performance de la London School of Economics.
Potrivit Time Magazine, analiza cercetătorilor britanici a fost efectuată pe un număr de 23.161 de subiecţi, cu vârste cuprinse între 17 şi 85 de ani.
Oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că după vârsta de 23 de ani, nivelul de fericire cunoaşte un declin care continuă până în jurul vârstei de 50 de ani. Apoi, după 55 de ani, curba fericirii începe din nou să crească, urmând o traiectorie ascendentă, marcată de un nou vârf la vârsta de 69 de ani, şi începe din nou să scadă după împlinirea vârstei de 75 de ani.
TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO:
Reacţia Prinţului Charles la vestea că primul său NEPOT este un BĂIEŢELTraian Băsescu: Silaghi a fost INEFICIENT ca ministru. "A părut a fi un fel de apă SFINȚITĂ". Ponta să-și ASUME privatizarea CFR Marfă | VIDEO ANALIŞTII îl contrazic pe PONTA. A prezentat date economice EXAGERATE. România al patrulea producător auto? IMPOSIBIL!
Traiectoria acestui grafic al fericirii nu trebuie însă să fie considerată ca un fapt general şi obligatoriu, deoarece atitudinea mentală a fiecărei persoane joacă un rol foarte important.
Un alt studiu recent, publicat în Journal of Research in Personality, realizat pe parcursul a aproape patru decenii, pe câteva zeci de mii de persoane în vârstă de cel puţin 16 ani, a evidenţiat faptul că oamenii extrovertiţi, în special tinerii adulţi stabili din punct de vedere emoţional, tind să fie mai fericiţi atunci când ajung la vârsta pensionării, în comparaţie cu tinerii adulţi care sunt rezervaţi sau care au avut parte de o adolescenţă turbulentă din punct de vedere emoţional.
TOP 3 ARTICOLE POPULARE: Cum e viața în "CEL MAI RĂU LOC" din lume. Imagini cutremurătoareA trăit 16 ANI f