După prima jumătate a şedinţei de marţi, lichiditatea pieţei Sibex era una în scădere comparativ cu ziua precedentă, pe acelaşi interval orar. Speculatorii au tranzacţionat mai reţinut şi, până la ora 16.45, numărul contractelor era de puţin peste 700 cu o valoare de 9,5 milioane lei.
După şapte ore de tranzacţionare, diferenţele între primele trei produse pe criteriul lichidităţii nu erau mari, oricare dintre acestea putând deveni lider. Cele mai mari şanse la prima poziţie le avea însă tot derivatul pe indicele Dow Jones. De altfel, acest lucru s-a observat imediat după deschiderea de la NYSE, care a determinat creşterea intensităţii speculative pe derivatul ce urmăreşte valoarea Dow Jones la Sibiu. Pe scadenţa septembrie, simbolul DEDJIA_RON totaliza 309 contracte. "Jucătorii" pariau pe creşterea preţului indicelui, cotaţia pe scadenţa septembrie urcând cu 51 de puncte, la 15.357 de puncte. Aprecierea era susţinută de bursa americană, unde se consemna o direcţie pozitivă după ce raportările unor companii importante au depăşit estimările analiştilor.
Dintre derivatele tranzacţionate pe segmentul valutar, cea mai bună lichiditate atrasă până la ora 16.45 se înregistra pe simbolul EUR/USD_RON, scadenţa septembrie. Numărul contractelor era de aproape 200 iar cotaţia euro scădea uşor cu 0,05%, la 1,31930 USD. Şi pe plan extern variaţiile cursului euro/dolar erau reduse.
Pe segmentul mărfurilor se remarcau în special strategiile speculative pe preţul petrolului. Numărul contractelor pe scadenţa septembrie era de 165 iar cotaţia barilului era estimată la 106,42 dolari, aflându-se în scădere cu 0,12%. În cadrul aceluiaşi sector, preţul futures al aurului se afla la rândul său pe scădere. Mai exact, se tranzacţiona simbolul SIBGOLD august (cu mărimea de o uncie), observându-se doar 15 contracte. Cotaţia metalului nobil pierdea 6 dolari şi era estimată