Povestea aventurii care a pus Dunărea românească pe harta traseelor de cicloturism continuă cu un reportaj pe două roţi de pe malurile din judeţele din sudul ţării: Călăraşi, Giurgiu, Teleorman, Olt şi Dolj. Bunătăţuri tradiţionale, poveşti locale şi oameni cumsecade sunt câteva din ”piesele” care leagă un nou reportaj din seria celei mai frumoase campanii "Adevărul" - "125 de locuri pentru care iubim România. Jurnal de vacanţă".
După cum v-am povestit şi în articolul de ieri, voluntarii Cycling Romania vor împărtăşi cele mai interesante descoperiri şi experienţe din Turul Dunării pe bicicletă cu cititorii Adevărul, în cadrul celei mai frumoase campanii ”Adevărul” - “125 de locuri pentru care iubim România. Jurnal de vacanţă”. Ei vor aduce în atenţia cititorilor interesaţi să descopere ţara, locuri pitoreşti care merită să fie văzute şi oameni care merită să fie vizitaţi.
De data aceasta vom vorbi despre zona cea mai apropiată de Bucureşti din judeţele din sud: Călăraşi, Giurgiu, Teleorman, Olt şi Dolj. Poate vă întrebaţi ce anume îţi poate oferi un traseu de bicicletă într-o zonă de câmpie, pe teren plan, care pe deasupra mai traversează şi cea mai aridă regiune românească? Ei bine, echipa de velo-cercetaşi au avut parte de mai multe surprize plăcute decât s-ar fi aşteptat.
Confluenţa Argeş - Dunăre (Călăraşi)
Confluenţa Argeş Dunăre
Ştiţi că, în judeţul Călăraşi, în apropiere de Olteniţa, la confluenţa Argeş - Dunăre, se află o zonă deltaică? Mergând pe dig, se pot zări diverse specii de păsări şi se pot face popasuri pentru pescuit. Există un drum de acces pietruit care leagă Bucureşti de Olteniţa, pe malul Argeşului, excelent pentru cicloturism.
În judeţul Călăraşi, cicloturiştii au avut parte de drumuri liniştite, foarte puţin circulate şi de o plimbare printre ostroave. Din praful Bărăganului, ei au sărit de pe