Nu este de mirare că din ce în ce mai multe femei, dar şi bărbaţi recurg la operaţii estetice, din moment ce s-a dovedit ştiinţific că intervenţiile chirurgicale de natură estetică influenţează în mod pozitiv starea generală a pacienţilor.
Cercetătorii din cadrul Universităţilor Ruhr şi Basel au publicat în Revista Clinical Psychological Science un studiu legat de efectele pe care le au operaţiile estetice asupra psihicului. Aceştia au comparat un grup de 544 de persoane care au recurs pentru prima data la o operaţie estetică cu alte două grupuri: 264 de persoane care au vrut să îşi facă o operaţie estetică, dar au renunţat, şi un grup 1.000 de persoane care au declarat că nu s-au gândit niciodată la asta. În final, comparativ cu grupul de 264 de persoane care au renunţat, cei care au optat pentru o schimbare aveau o stare psihică pozitivă, încredere ridicată în sine şi o stare de bine per total.
Cum explică esteticienii influenţa operaţiilor estetice
O intervenţie chirurgicală estetică reprezintă, în definitiv, o schimbare importantă de imagine ce este resimţită intens de către psihic. De aceea, medicii recomandă ca fiecare pacient să fie pregătit pentru această schimbare înainte de a lua decizia unei intervenţii.
"Pacienţii care optează pentru intervenţii chirurgicale de înfrumuseţare şi nu au o percepţie obiectivă a rezultatelor ce vor urma, ajung să fie dezamăgiţi. Tocmai de aceea ”îmbunătăţire” este cel mai bun termen pentru descrierea efectelor acestor operaţii şi nu ”minuni” sau ”schimbare radicală” a imaginii", a declarat chirurgul estetician Silvia Stănculescu-Vasalos, specialist în chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă.
Care sunt cele mai populare operaţii estetice în România
În România, şapte din zece paciente care trec pragul cabinetului unui medic estetician îşi doresc o mărire de sâni, însă sunt dis