Dieta este un instrument foarte bun in lupta impotriva cancerului. Culoarea este unul dintre cei mai buni indicatori ai beneficiilor pentru sanatate pe care ti le pot oferi legumele. Cand consumi toate culorile, o multime de nutrienti care lupta impotriva bolilor si vitamine ajung in organismul tau. Afla de ce si cum ar trebui sa le adaugi in dieta ta.
Rosiile protejeaza impotriva cancerului ovarian, a demonstrat un studiu realizat in California la care au participat peste 13.000 de femei. Un consum de jumatate de ceasca de rosii, minimum de 5 ori pe saptamana poate reduce cu pana la 60% riscul de a dezvolva cancer ovarian. Un alt studiu, realizat in Canada, a stabilit o legatura intre consumul de rosii si scaderea riscului de cancer pancreatic. Licopenul este substanta protectoare care lupta impotriva cancerului si se gaseste in abundenta in rosii si alte alimente precum ardeiul rosu si fructe de padure rosii. Incearca sa consumi macar unul dintre aceste alimente cel putin o data pe zi.
Betacarotenul, responsabil pentru culoarea portocalie in morcovi, dovleac si cartofii dulci, are efecte anticancerigene si, prin urmare, este excelent pentru lupta impotriva cancerului la stomac prin distrugerea celulelor afectate de cancer.
Acidul cafeic, un component organic care se gaseste in cartofii dulci si in morcovi, incetineste dezvoltatea cancerului la san. Consuma aceste alimente portocalii cel putin de doua ori pe saptamana.
Citricele precum lamaile, mandarinele, grapefruit-ul si papaya sunt bogate in vitamina C, un antioxidant puternic, care protejeaza impotriva tuturor formelor de cancer, in special la stomac, gat, gura si cancerul la colon. Totodata, aceste alimente contin flavonoide, care inhiba cresterea tumorilor canceroase si te ajuta la detoxifiere. Adauga aceste fructe in dieta ta zilnica, consuma-le cel putin o data pe zi.
Exista mu