Mişcarea Populară a fost înregistrată marţi ca partid politic. Astfel, Partidul Mişcarea Populară (PMP) ar urma să promoveze şi să susţină 15 obiective principale în plan politic, economic, social şi administrativ, proiecte anunţate la finele lunii mai de Fundaţia Mişcarea Populară.
În urmă cu două luni, Fundaţia amintită anunţa printr-un comunicat de presă că, în urma consultărilor publice avute membrii ei, s-au conturat 15 obiective principale pe care la va susţine Partidul Mişcarea Populară. În acest context, PMP urmează să susţină în plan politic consolidarea parcursului de integrare europeană şi euroatlantică a României, fixarea prin Constituţie a numărului de parlamentari la maxim 300 şi a unei singure camere parlamentare, introducerea votului prin corespondenţă pentru toţi alegatorii.
Demersul economic al PMP vizează limitarea prin Constituţie a deficitului bugetar la 3 la sută din PIB şi a unui plafon maxim al datoriei publice de 60 la sută din PIB, alocarea anuală din bugetul de stat a minim 10 la sută pentru investiţii, reducerea impozitelor şi nivelului contribuţiilor sociale şi stabilirea unor raporturi între salarii şi pensii care să stimuleze munca, privatizarea sau managementul privat pentru toate proprietăţile statului care nu au importanţă strategică, deduceri de taxe pentru angajarea tinerilor şi pentru tinerii sub 35 de ani care încep prima afacere, creşterea ratei de absorbţie a fondurilor europene prin constituirea unei singure entităţi guvernamentale care să gestioneze direct toate programele operaţionale în perioada bugetară 2014-2020.
Un alt obiectiv anuntat al PMP este cel de a sprijini regionalizarea, descentralizarea şi eficientizarea sistemului administraţiei publice prin comasarea judeţelor şi comunelor mici, nesustenabile economic.
Lia Stanca, liderul Fundaţiei Mişcarea Populară Sălaj, atrage atenţia asupra f