* Au avut loc întâlniri ale reprezentanţilor Băncii Mondiale cu factori de decizie şi reprezentanţi ai organismelor de cercetare în scopul elaborării Strategiei Integrate de Dezvoltare a Deltei Dunării
Romulus Ştiucă, cercetător ştiinţific, Grigore Baboianu, reprezentant ARBDD, Victor Tarhon şi Gheorghe Bunduc, foşti preşedinţi ai Consiliului Judeţean Tulcea, reprezentanţi din domeniile educaţiei, sănătăţii şi protecţiei sociale, reprezentanţi ai patronatelor fermierilor din agricultură şi reprezentanţi ai patronatelor turismului local fac parte din grupul de lucru.
Pentru elaborarea Strategiei Integrate a Dezvoltării Deltei Dunării, în cadrul acestui grup de lucru au fost analizate oportunităţile dar şi ameninţările în procesul de elaborare şi implementare.
Ideea principală pe care s-a axat discuţia a fost cea a dezvoltării turismului ca principală activitate ce poate susţine dezvoltarea socio-economică a Deltei Dunării. De asemenea, Programul Natura 2000 a fost enunţat ca restrictiv în ceea ce înseamnă dezvoltarea economică a zonei, enunţându-se însă activităţile economice permise de acest Program şi care au potenţial de a conserva tradiţiile locale: pescuit, păşunat, agricultură tradiţională, turism. Prezent la acest grup de lucru, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Tulcea a subliniat faptul că refacerea volumelor de apă din Delta Dunării, decolmatarea canalelor din delta Dunării sunt activităţi esenţiale care ar trebui prinse în Strategia Integrată de Dezvoltare a Deltei Dunării.
Toshiaki Keicho, șeful Misiunii Băncii Mondiale s-a declarat mulţumit de ideile iniţiate în cadrul acestui grup de lucru, concluzionând că multe din ideile enunţate se vor regăsi,
într-o formă sau alta, în Strategia Integrată de Dezvoltare Durabilă a Deltei Dunării.
* Au avut loc întâlniri ale reprezentanţilor Băncii Mondiale cu