Administraţiile fiscale judeţene nu se desfiinţează în urma reorganizării Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, în contextul regionalizării, şi nici nu renunţă la funcţiile suport pentru contribuabili, activitatea acestora în relaţia cu contribuabilii rămânând neschimbată, precizează un comunicat al ANAF.
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală menţionează că atribuţiile direcţiilor generale regionale vor fi de coordonare a administraţiilor fiscale judeţene, preluând doar funcţiile suport necesare desfăşurării activităţii administraţiilor fiscale judeţene. Administraţiile fiscale judeţene îşi vor desfăşura activitatea în aceleaşi locaţii, relaţia cu contribuabilii rămânând neschimbată. Restructurarea ANAF reprezintă o precondiţie pentru implementarea „Proiectului de modernizare a administraţiei fiscale”, proiect pentru care s-a semnat un acord de împrumut cu Banca Mondială, în valoare de 70 de milioane de euro, în data de 8 mai 2013. „În acest context, în cadrul reorganizării s-a avut în vedere implementarea unei noi strategii de resurse umane şi simplificarea procesului decizional. Acest deziderat se va realiza, pe de o parte, prin realocarea personalului spre domeniile deficitare (antifraudă, inspecţie fiscală, IT, juridic) sau spre organele fiscale cu cel mai mare grad de încărcare şi, pe de altă parte, prin eliberarea din funcţie a celor care nu corespund din punct de vedere profesional şi al integrităţii. De asemenea, prin reducerea cu până la 30 la sută a funcţiilor de conducere se va accelera procesul decizional şi se vor realiza economii în vederea încadrării în fondurile bugetare alocate pentru cheltuielile de personal”, se mai spune în comunicatul ANAF.
Administraţiile fiscale judeţene nu se desfiinţează în urma reorganizării Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, în contextul regionalizării, şi nici nu renunţă la funcţiile sup