Aducerea deputatului Eugen Tomac, născut pe partea cealaltă a Prutului, în fruntea Partidului Mişcarea Populară este mai mult decât o alegere simbolică.
În România s-a înregistrat astăzi Mişcarea Populară ca partid: este vorba despre formaţiunea pe care s-ar putea să mizeze în viitor preşedintele Traian Băsescu.
Presedintele Romaniei pare ca mizeaza pe un pod politic intre Bucuresti si Chisinau. Nu este inca prea clar care este planul lui, dar aducerea deputatului Eugen Tomac, nascut pe partea cealalta a Prutului, in fruntea Partidului Miscarea Populara este mai mult decit o alegere simbolica.
Miscarea Populara este un partid construit pe bazele fundatiei cu acelasi nume in care s-au implicat aproape toti consilierii prezidentiali, la sugestia lui Traian Basescu, dupa ce preseditnele roman si-a luat adio de la PDL, partidul in care a crescut si care l-a propulsat. La sfirsitul lunii martie la Congresul Partidului Democrat Liberal, favorita presedintelui, Elena Udrea a pierdut alegerile, ceea ce l-a determinat pe Traian Basescu sa se gindeasca la un nou vehicul politic.
Presedintele roman lucreaza in paralel la mai multe strategii, care se vor intersecta la un moment dat: lansarea unui partid nou, credibil si fara balastul guvernarii Emil Boc, premierul sub care au fost taiate salariile bugetarilor cu 25 la suta; refacerea propriei popularitati si gasirea unei solutii care sa implice in acelasi timp electoratul din Romania si pe cel din Republica Moldova.
Partidul Miscarea Populara a fost inregistrat astazi la tribunal, la doua zile dupa ce 21 de primari PDL din judetul Arges au anuntat ca trec la Miscarea Populara. In Romania primarii isi pierd mandatul daca se muta de la un partid la altul, asa ca pentru a evita acest lucru, seful PDL Arges i-a exclus din partid pe cei 21 si apoi si-a dat si el demisia, m