Sute de funcţionari publici din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Timiş continuă protestul spontan de trei ore zilnic, început luni, şi au ieşit din nou, marţi dimineaţa, în curtea instituţiei cerând Guvernului revenirea asupra deciziei de mutare a sediului viitoarei Direcţii Regionale a Finanţelor la Deva.
'Nu vom înceta protestul până când nu se va reveni la decizia anterioară, respectiv sediul viitoarei Direcţii Generale Regionale a Finanţelor Publice - Regiunea Vest va fi stabilit la Timişoara', au declarat, marţi, protestatarii.
Ideea mutării sediului fiscului regional de la Timişoara în judeţul Hunedoara a stârnit un val de nemulţumiri şi de reacţii la unison, în rândul angajaţilor şi în cel al politicienilor şi autorităţilor publice locale şi judeţene.
Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, pleacă astăzi la Bucureşti pentru a clarifica situaţia apărută la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Timiş.
Liderul administraţiei judeţene consideră periculoasă o astfel de decizie, care ar bulversa total finanţele, în condiţiile în care este vorba despre una dintre instituţiile vitale care trebuie să rămână în viitoarea capitală a regiunii, Timişoara.
'Cu Finanţele nu ne putem juca. Nu excludem ca sediul regional al altor instituţii să se mute în alte judeţe, dar nu Finanţele. Dacă vom avea astfel de răbufniri, am putea asista la proteste spontane zilnic', a declarat Bojin într-o conferinţă de presă.
Şi primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a dezavuat ideea mutării sediului Direcţiei Regionale Financiare la Deva, susţinând că în regiunea de Vest, municipiul Timişoara şi judeţul Timiş în ansamblul său reprezintă, în plan economic, de departe, polul de forţă al regiunii. La acestea se adaugă poziţionarea geografică a Timişoarei, care este cea mai la îndemâna majorităţii covârşitoare a locuitorilor regiunii, dint