Combinaţia de paste şi fructe de mare nu este specifică gastronomiei româneşti. Dar o adoptăm cu mare plăcere pentru gustul bun şi, desigur, pentru faptul că se prepară în timp-record.
Fierbi fructele de mare 2-3 minute, le strecori şi le dai deoparte. Separat, fierbi al dente spaghetele în apă cu sare, le strecori şi le treci prin apă rece.
Între timp, cureţi şi tai felii subţiri usturoiul, îl căleşti în uleiul bine încins, amestecând mereu să nu se ardă, adaugi peste el pulpa şi sucul de roşii, vinul, busuioc, oregano, sare, piper, după gust, şi laşi să fiarbă câteva minute, până scade puţin. - See more at: http://clickpoftabuna.ro/slider-ul-de-pe-prima-pagina/spaghete-cu-scoici-si-vin-alb/index.html#sthash.mq6bq3W4.dpuf
Ingrediente
300 g spaghete
400 g fructe de mare congelate, să aibă şi scoici cu cochilie
3-4 căţei de usturoi
250 ml pulpă de roşii (conservă)
100 ml suc de roşii
100 ml vin alb sec
2-3 linguri ulei de măsline
busuioc
oregano
sare
piper
Preparare
Fierbi fructele de mare 2-3 minute, le strecori şi le dai deoparte. Separat, fierbi al dente spaghetele în apă cu sare, le strecori şi le treci prin apă rece.
Între timp, cureţi şi tai felii subţiri usturoiul, îl căleşti în uleiul bine încins, amestecând mereu să nu se ardă, adaugi peste el pulpa şi sucul de roşii, vinul, busuioc, oregano, sare, piper, după gust, şi laşi să fiarbă câteva minute, până scade puţin.
Află reţeta completă de spaghete cu scoici şi vin alb