Din Brooklyn până în Canada, Honolulu, România şi Marea Britanie, grupuri de oameni împart din hrana lor altora la târguri locale. Un proces devenit popular în zilele noastre.
Food Swap Network, schimbul de mâncare, a pornit ca o afacere în Brooklyn, NY, SUA, la iniţiativa a două tinere.
Ideea a prins rapid şi chiar s-a dezvoltat şi în afara oraşului, în alte ţări. Trocul cu mâncare (ce nu implică şi banii!) este din ce în ce mai apreciat de cei care vor să arate lumii ce bucătari buni sunt, sau care vor să împartă un moment culinar special cu cei din jur, sau pur şi simplu vor să ofere altora din preparatele lor, precum şi reţete.
Există comunităţi online, pe diverse reţele sociale, site-uri, etc, care comunică pentru a stabili locaţiile şi zilele de întâlnire pentru a face trocuri cu mâncare.
Prin această practică gratuită se doreşte găsirea unor soluţii care să ajute ca cei din jur să aibă o alimentaţie sănătoasă, să se reducă risipa de hrană, de relaţionare în comunitate.
Multe dintre persoanele care participă la eveniment recunosc că şi-au făcut pagini de Facebook prin care se oferă să dea mâncare la schimb.
Un astfel de târg culinar se desfăşoară după un program bine stabilit. Astfel, în prima jumătate de oră cei sosiţi se trec pe un tabel de prezenţă, îşi aranjează marfa, etc.
În următoarele 30 de minute şi până la 1 oră, cei veniţi pentru trocul cu mâncare dau o raită meselor încărcate cu bunătăţi, le examinează, fac degustări de produse şi pot nota numele favoriţilor şi posibililor clienţi de schimb.
Ultima jumătate de oră este dedicată schimbului efectiv. Fiecare merge la masa lui şi aşteaptă ofertele de schimb.
Dacă veţi face o căutare pe Facebook – troc, barter alimente, legume şi fructe, chiar şi pe oraşe, veţi descoperi că nici românii nu sunt străini de această practică.
Sursa: apropo.ro
Din B