Naşterea viitorului moştenitor al tronului Marii Britanii a fost salutată, sărbătorită şi „exploatată” la maximum de mass-media din întreaga lume.
Ducele și Ducesa de Cambridge au mulțumit personalului spitalului, pacienților și vizitatorilor că au dat dovadă de înțelegere, la nașterea bebelușului lor
Sursa: REUTERS
Pensionari din Chelsea s-au pozat în uniforme, cu o jucărie ce va fi cadou pentru prințul moștenitor
Sursa: REUTERS
Echipajul fregatei HMS Lancaster a scris cuvântul „băiat” pe punte, pentru a marca evenimentul
Sursa: REUTERS
Casele de pariuri au făcut bani frumoşi (circa 250.000 de lire sterline) de pe urma acestui eveniment, mai ales că majoritatea participanţilor au pariat că Ducesa de Cambridge va naşte o fetiţă, după ce Kate ar fi scăpat o aluzie în acest sens, în urmă cu câteva luni. S-au făcut pariuri referitoare la sexul, greutatea, numele şi data naşterii micuţului, precum şi la cine va fi cel care va ţine în braţe bebeluşul la ieşirea din maternitate - William 4/7 sau Kate 6/4.
Presa britanică, şi nu numai, a întors pe toate feţele povestea tânărului cuplu regal. Tabloidul „The Sun” şi-a schimbat numele, pentru o zi, în „The Son” (Fiul), iar „The Telegraph” se întreba, ieri, dacă se va înregistra în perioada următoare un „baby boom”, o creştere spectaculoasă a numărului naşterilor din ţară, un efect al „copy Kate”. Numărul testelor de sarcină şi al monitoarelor de fertilitate vândute a crescut cu 60% de când s-a anunţat că ducesa urmează să aibă un copil, în decembrie 2012.
Entuziasm şi scepticism
Nu toată lumea este la fel de entuziastă, unii cititori comentând, pe siteurile publicaţiilor online, că presa ar fi exagerat titrând „Un moment magic” sau „Un moment istoric”, nefiind vorba despre un eveniment ieşit din comun.
„The Independent” a prezentat o altă viziune şi a scris că,