Fabrica de mobilă Prestige, patronată de turci, era pe punctul de a pleca de la Câmpia Turzii. Plecarea era preconizată pentru data de 1 august, în acest week-end având loc o lichidare de stoc la depozitul fabricii, situat în incinta unor grajduri de la marginea localităţii Câmpia Turzii.
Însă, intervenţia ministrului Turismului şi IMM-urilor, Maria Grapini, care a efectuat azi o vizită la fabrica din Câmpia Turzii şi a purtat discuţii atât cu patronul fabricii, cât şi cu patronul care a pus la dispoziţie spaţiul de închiriere pentru desfăşurarea activităţii, a avut ca rezultat decizia continuării afacerii la Câmpia Turzii.
"Doamna ministru este un foarte bun negociator. În plus, provine din mediul privat şi a ştiut cum să discute. Mi-am dorit foarte mult să rezolv această problemă, pentru că era vorba de vreo 200 de locuri de muncă puse în pericol. În urma discuţiilor, chiar s-a ajuns la o variantă în care patronul fabricii a anunţat că va mai face circa 30 de noi locuri de muncă. Pentru Câmpia Turzii asta e foarte important! Trebuie să ne batem pentru fiecare loc de muncă păstrat sau nou creat. Noi cred că am demonstrat că ne pasă de oameni, inclusiv prin vizita unui ministru, la o fabrică de mobilă care era pe punctul de a pleca din localitate, coroborată cu faptul că, în cele din urmă, s-a decis păstrarea liniei de producţie în localitate", a declarat Avram Gal, preşedintele executiv al Partidului Conservator Cluj, cel care a însoţit-o pe Maria Grapini la fabrica din Câmpia Turzii.
200 de locuri de muncă salvate
Tot scandalul închiderii liniei de producţie Prestige de la Câmpia Turzii a fost generat de reprezentanţii administraţiei locale şi judeţene, care au anunţat că intenţionează să realizeze combinatul social în spaţiul unde îşi desfăşura activitatea fabrica de mobilă. În acel moment, în urma unor oferte primite de la ofic