”Petre Drãgoescu nu a fost demis si nici nu i s-a cerut demisia. Acesta si-a dat demisia pentru cã asa s-a stabilit la nivel înalt în cadrul PNL, ca noi, liberalii sã ne retragem din structurile miniere. Între ministrul Varujan Vosganian si ministrul Constantin Nitã au existat discutii, disensiuni pe marginea blocajului si a problemelor existente aici.
Acum mineritul este în mâna PSD-ului si vom urmãri cu atentie pânã unde si cum va fi dus si salvat mineritul din Valea Jiului, pentru cã noi nu mai suntem implicati” – Costel Avram, coordonator PNL Valea Jiului.
Recentul protest al minerilor pentru nepreluarea produsului muncii lor, huila, si demisia/demirerea directorului Societãtii Nationale de Închideri Mine Valea Jiului sunt o nebuloasã… politicã. Desi functionarea Complexului Energetic Hunedoara (cu Societatea Nationalã a Huilei pânã l absorbtia minelor), pe de o parte, si Societatea de Închideri Mine, pe de altã parte, au avut pânã la urmã o legislatie clarã, chiar armonizatã cu pretentiile Uniunii Europene, cele douã entitãti au avut mari probleme.
Când îsi bagã politica coada… invers
Directorii societãtilor din energetica hunedoreanã au avut zile grele, fiecare încercând sã-si administreze compania, dar degeaba. Totul pãrea cã nu functioneazã, cã structurile nou înfiintate sunt de vinã, prin scãpãri în organizare, în gestionare, în comunicare etc. CEH nu prelua huilã, când de la o societate din Vale, când de la alta. Apoi, aceeasi Mintia, prin CEH, ba vrea sã preia cãrbunele cu un pret, ba cu altul invocând probleme cu piata si pretul, cu stocuri si alte stocuri mostenite si mult discutate. Clar existau probleme la care directorul CEH încerca variante de solutii. La fel, pe linie ierarhicã, procedau si cei doi directori din Vale, dar fãrã succes. În timp ce minele SNH ”s-au mai linistit” prin preluarea lor la CEH, cele pe închideri au