Doar două zone de îmbăiere au fost autorizate vara aceasta de către Direcţia de Sănătate Publică Tulcea care le recomandă turiştilor ajunşi în acest sezon estival în Delta Dunării să evite zonele naturale de îmbăiere neamenajate şi neautorizate.
„Din 2008 este autorizată zona de îmbăiere de la Gura Portiţei, comuna Jurilovca pentru care s-au făcut şi în acest an verificări din două în două săptămâni iar rezultatele au fost conforme. De asemenea, din acest an s-a autorizat şi Lacul Ciuperca din Tulcea ca zonă de îmbăiere naturală şi aici rezultatele probelor microbiologice şi fizico-chimice fiind conforme. Tot în municipiu avem în monitorizare, dar săptămânal nu de două ori pe lună ca în cazurile amintite precedent, şi Bazinul de înot didactic unde se verifică şi clorul rezdual”, a declarat dr. Laura Militaru, director al Direcţiei de Sănătate Publică Tulcea.
Ca şi pe litoralul din Constanţa, pentru turiştii ajunşi la Sulina sau Sfântu Gheorghe, autorităţile sanitare din Tulcea recomandă să fie luate măsuri de siguranţă în ceea ce priveşte scăldatul, mai ales al copiilor şi în plus să folosească soluţii împotriva ţânţarilor.
Nici în ceea ce priveşte condiţiile oferite turiştilor din punct de vedere sanitar lucrurile nu stau chiar pe roze, după controalele efectuate în municipiu şi în zona de uscat a deltei (zona Murighiol) fiind aplicate amenzi în valoare de 5000 lei şi date mai multe avertismente sau, după caz, pentru abateri mai mici, termene de conformare.
Pe lângă zonele de îmbăiere precare din judeţul nostru, pentru turiştii care ajung în Delta Dunării trebuie ştiut faptul că sunt autorizate doar cinci campinguri. Acestea sunt la Sfântu Gheorghe, Partizani, Sulina, Gura Portiţei (Jurilovca) şi Tatanir (Chilia Veche) şi recomandarea este de a se evita pe cât posibil consumul de alimente din surse nesigure şi de a se respecta regulile de de