Diferenţele mari între preţurile de la producător şi cele din pieţe şi târguri se menţin, fermierii ajungând să bifeze un an prost, în ciuda producţiilor bune.
Campania de recoltare se apropie de final la grâu, s-a încheiat la orzoaica de primăvară şi ovăz, este în plină desfăşurare la rapiţă, fermierii înregistrând producţii bunicele, chiar dacă nu chiar cele aşteptate. Producţia medie la grâu a ajuns la 2.800 kg/ha, la triticale – 3.500 kg/ha, iar parcelele bine lucrate au dat motive chiar mai mari de satisfacţie. Totul, însă, până la preţul cu care se vinde munca de un an întreg. Grâul se cumpără în cantităţi mari cu un preţ care a scăzut chiar sub 0,6 lei/kg, în timp ce valoarea maximă nu depăşeşte 0,7 lei/kg, aceleaşi preţuri fiind întâlnite şi la orz. Ţăranii şi fermierii care fac agricultură chiar pe suprafeţe extinse, dar care nu au posibilităţi de depozitare îl vând din câmp, în situaţiile fericite chiar cu banii jos.
În târguri şi oboare, unde nu vin neapărat doar producătorii, ba mai mult, e plin de samsari, preţul la grâu variază între 0,8 - 1,0 lei/kg, la orz este între 0,7 - 0,9 lei/kg, în timp ce porumbul boabe nu depăşeşte 1,1 lei/kg.
Cum prosperă comercianţii este chiar şi mai evident în cazul legumelor şi fructelor. În pieţe cartoful se vinde cu 1,5 - 2 lei/kg, fasolea boabe cu 1,5 - 2,0 lei/kg, fasolea verde - 3,0 - 4,0 lei/kg, varza - 1,0 - 1,5 lei/kg, ceapa - 1,5 - 2,0 lei/kg, morcovul - 2,5 - 3,0 lei/kg, tomatele - 1,0 - 1,5 lei/kg, ardeiul gras - 1,5 - 2,0 lei/kg, castraveţii - 0,7 - 1,0 lei/kg. În tot acest timp, legumicultorii din judeţ fie îşi vând produsele la preţuri de trei ori mai mici decât cele amintite, fie se chinuie prin pieţele din ţară, ajungând până la Cluj.
Preţurile amintite mai sus sunt şi cele transmise de Direcţia de Agricultură Judeţeană către minister.