1951 – Vine pe lume Daniel Ciubotea, viitorul patriarh, la clasa business a unei maternități de provincie. Pentru că e băiat, părinții îi cumpără o mitră arhierească de culoare albastră.
1952 – Părinții lui Daniel nu sunt siguri dacă fiul lor nu poate să meargă din cauză că are o problemă ortopedică sau pur și simplu sunt extrem de incomode straiele alea bisericești cusute cu aur și motive bizantine.
1957 – Daniel le spune părinților să nu-i mai cumpere mașinuțe, ci păpuși Barbie, deoarece n-are niciun sens să bagi mașinuțe în replica miniaturală a Catedralei Mântuirii Neamului cu care se joacă toată ziua.
1960 – Auzind că învățătoarea vrea să predea tabla înmulțirii, Patriarhul Daniel își exprimă speranța că nu va fi vorba despre tabla înmulțirii la om, deoarece copiii sunt prea mici să afle asemenea lucruri.
1964 – Patriarhul Daniel îl pune la punct imediat pe profesorul de matematică, amintindu-i că e un simplu dascăl, ceea înseamnă că în ierarhia bisericească e subalternul lui.
1965 – Ajuns la vârsta adolescenței, Daniel trăiește experiența unică a primei iubiri. Viitorul Patriarh petrece o seară de vis în oraș alături de o bancnotă de o sută de lei, pe care o duce în cele mai elegante localuri și căreia încearcă să-i facă toate poftele. Din păcate, Daniel suferă cu ocazia asta și prima decepție în dragoste, deoarece bancnota îl părăsește și pleacă în lume cu un cizmar la care Patriarhul fusese nevoit să-și repare ghetele.
1969 – Pe măsură ce se maturizează, Daniel înțelege tot mai multe lucruri esențiale despre viață. De exemplu, își dă seama că ceea ce contează cu adevărat pe lumea asta sunt banii, deoarece degeaba ai prieteni dacă nu poți să cumperi cu ei bani.
1970 – Vrând să se lanseze în afacere, Daniel își deschide prima episcopie într-un garaj.
1989 – Daniel nu vede cu ochi buni Revoluția, deoarece ult