Mobilier modern şi tehnică medicală pentru bolnavii neuromuscular
Primul transport dintr-o donaţie foarte importantă pentru distroficii muscular din România a sosit ieri dimineaţă la Vâlcele, în urma demersurilor făcute în acest sens de Asociaţia Distroficilor Muscular din România (ADMR). Donaţia a venit din Germania şi cuprinde o serie de componente de tehnică medicală şi mobilier adaptat nevoilor distroficilor.
Vicepreşedintele ADMR, Daniela Tontsch, ne-a declarat că donaţia a fost coordonată de către diaconul Martin Braune, care este totodată şeful Departamentului Ajutor pentru Europa de Est – Implementari Proiecte, din cadrul Fundatiei v. Bodelschwingh Bethel. De altfel, acesta este şi cel care s-a ocupat de plata transportului donaţiei, costurile în acest sens fiind destul de ridicate.
„A ajuns la noi un prim transport, care va fi urmat de altele. Donaţia este una foarte mare, cuprinzând practic tot ceea ce este necesar pentru mobiliarea saloanelor clădirii Spitalului de Patologie Neuromusculară „Dr. Radu Horia” de la Vâlcele. În plus, au venit şi o serie de componente pentru tehnica medicală, urmând să primim inclusiv aparatură medicală de întreţinere pentru bolnavii distrofici”, a spus Daniela Tontsch.
Paturi electrice de mii de euro şi tehnică medicală
În ceea ce priveşte valoarea totală a donaţiei, care va ajunge la Vâlcele prin intermediul mai multor transporturi, Daniela Tontsch susţine că documentele în acest sens nu au fost încă eliberate în totalitate, deci nu s-a făcut un calcul exact încă.
„Ceea ce pot spune este faptul că donaţia este, probabil, cea mai mare de până acum. Dacă ne gândim că va mobila tot spitalul ce are o capacitate de 120 de locuri şi vorbim despre paturi electrice adaptate distroficilor şi al căror costuri ajung la 5000 de euro pe bucată în România, atunci ne putem da seama de cât de importantă es