218 persoane juridice, între care 81 de instituţii de stat, au ales să-şi caseze autovehiculele prin programul "Rabla" din acest an, dintre cele aproape 400 de maşini, doar 12 fiind respinse în urma analizei realizate de Administraţia Fondului pentru Mediu, în unele cazuri pentru că solicitantul nu era proprietar al autovehiculului sau nu s-au depus toate documentele necesare.
Cele 218 persoane fizice care au participat la această etapă a programului Programului Rabla vor casa 378 de maşini mai vechi de 10 ani, beneficiind de primele de casare de câte 3.800 lei fiecare.
Începând de astăzi, 25 iulie 2013, persoanele juridice şi instituţiile publice care au fost acceptate în Program se pot adresa unuia dintre operatorii economici autorizaţi să desfăşoare activităţi de colectare şi tratare a vehiculelor scoase din uz.
Prin Programul ”Rabla”, Administraţia Fondului pentru Mediu a emis 3.000 de tichete valorice pentru persoanele fizice şi instituţiile publice.
Cumularea eco-tichetului cu tichetul „Rabla” este posibilă în cazul achiziționării unui autovehicul electric.
Pentru stimularea achiziționării autovehiculelor cât mai prietenoase cu mediul, se oferă posibilitatea acordării, pe lângă prima de casare, a unui eco-bonus în valoare de 500 lei pentru achiziționarea unui autovehicul nou, încadrat în norma de poluare Euro 6; achiziționarea unui autovehicul nou, al cărui motor generează o cantitate de emisii ce Co2 mai mică de 100g/km; achiziționarea unui atuovehicul nou, cu sistem de propulsie hibrid.
La achiziționarea unui autovehicul de acest tip, se poate acorda, pe lângă prima de casare, o reducere în cuantum de maximum 1.000 lei, rezultată prin cumulul a cel mult două eco-bonusuri.
Persoanele juridice şi instituţiile publice care au fost respinse au posibilitatea întocmirii unui nou dosar de finanţare şi să-l depună l