La Sibex, cea de-a treia şedinţă a săptămânii s-a desfăşurat în contextul unor evoluţii mixte ale cotaţiilor futures. Conform datelor înregistrate la aproape opt ore de la deschidere, lichiditatea se încadra pe o direcţie evolutivă comparativ cu ziua anterioară. La ora 17.30 numărul contractelor era de peste 1300 iar valoarea acestora era de aproape 20 de milioane lei.
Creşterea volumului se datora în special speculaţiilor cu derivatul pe Dow Jones, care deţinea o cotă de piaţă de 84% prin cele 1.112 contracte încheiate pe scadenţa septembrie. Evoluţia indicelui a fost una mixtă, acesta testând atât teritoriul pozitiv cât şi cel negativ. Deschiderea a fost una "verde" iar preţul s-a menţinut pe plus până după deschiderea de la NYSE. Apoi, pe fondul influenţei de peste ocean, indicele a trecut pe minus şi vânzătorii au început să speculeze pe câştig. La ora 17.30 indicele pierdea 38 de puncte, valorând 15.458 de puncte. Pe piaţa americană, Dow Jones se deprecia, în contextul în care investitorii americani puneau în balanţă rezultatele bune ale unor companii cum este Apple cu estimările mai puţin bune pentru altele, cum ar fi Caterpillar.
Speculatorii care au pariat pe evoluţia parităţii euro/dolar au încheiat 126 de contracte EUR/USD_RON pe scadenţa septembrie. Moneda unică a fluctuat mixt faţă de dolar şi, după jumătate de sesiune, valora1,32400 USD, preţ în urcare uşoară cu 0,09%. Pe piaţa valutară internaţională. moneda utilizată în 17 ţări din UE a avansat iniţial atât faţă de rivalul său de peste ocean cât şi faţă de cei mai importanţi concurenţi ai săi, după ce date recente au indicat că producţia din zonă a crescut în mod neaşteptat în iulie, impulsionând cererea pentru activele regiunii. Moneda comună a atins chiar şi maximul pe o lună faţă de dolar, pentru ca apoi să piardă din creşteri.
Pe segmentul derivatelor ce au ca activ suport mărf