Aproape jumătate dintre profesorii care nu au obţinut note de minim 8 la examenul de Definitivat au depus contestaţii, cu speranţa că în urma reevaluării tezelor vor obţine un punctaj mai mare. Potrivit statisticilor oficiale comunicate de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Vrancea, au fost depuse 27 de contestaţii, cele mai multe, adică 4, la învăţători. Câte 3 contestaţii au fost depuse la învăţământul preşcolar şi disciplina geografie, câte 2 contestaţii s-au depus la educaţie muzicală, religie, engleză, psihopedagogie specială şi matematică, iar câte o contestaţie s-a depus la biologie, franceză, română, arte plastice, comerţ şi educaţie fizică. Lucrările fie au fost scanate, fie au fost tri-mise direct prin fax la cele şase centre de evaluare din ţară.
Rezultatele finale la examenul naţional de defi-nitivare în învăţământul preuniversitar vor fi afişate sâmbătă. La examenul de Definitivat de anul acesta s-au prezentat în vederea susţinerii probei scrise 82 de candidaţi, iar 40 au promovat cu medii de peste 8, înainte de soluţionarea contestaţiilor. Un singur candidat a reuşit să obţină nota 10, iar cea mai mică notă obţinută a fost 2,05.
Candidaţii care au susţinut examenul de Definitivat anul acesta, dar nu l-au promovat, mai au dreptul la două încercări. În cazul în care nu promovează la niciuna dintre încercări, ei pot continua activitatea la catedră doar ca suplinitori calificaţi.
Aproape jumătate dintre profesorii care nu au obţinut note de minim 8 la examenul de Definitivat au depus contestaţii, cu speranţa că în urma reevaluării tezelor vor obţine un punctaj mai mare. Potrivit statisticilor oficiale comunicate de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Vrancea, au fost depuse 27 de contestaţii, cele mai multe, adică 4, la învăţători. Câte 3 contestaţii au fost depuse la învăţământu