Managerii spitalelor din Gorj caută resurse de finanţare pentru a-şi putea păstra personalul şi numărul de paturi alocat. Asta după ce ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, i-a anunţat, în urmă cu două zile, în cadrul unei videoconferinţe că rectificarea bugetară din septembrie nu va acoperi finanţarea unităţilor medicale. Managerii spun că nu vor semna nici o hârtie prin care să accepte reducerea numărului de posturi, întrucât, în momentul de faţă, activitatea din spitale este îngreunată din cauza deficitului de personal.
Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a transmis managerilor de spitale că rectificarea bugetară din luna septembrie nu va putea acoperi cheltuielile medicale. Ca atare, directorii de unităţilor spitaliceşti vor trebui să găsească resurse de finanţare pentru a-şi putea păstra angajaţii şi numărul de paturi alocat. Managerii spun că nu vor accepta reducerea numărului de posturi din cauză că activitatea medicală este şi aşa destul de îngreunată din cauza deficitului de personal. „La Spitalul Târgu Cărbuneşti nu vor exista reduceri de personal. În momentul de faţă, şefii de secţii se plâng de faptul că nu au oameni suficienţi, dată fiind şi perioada de concedii. Cadrele medicale sunt nevoite să stea la serviciu peste program, deşi nu sunt plătite pentru orele suplimentare. La ora actuală avem 310 angajaţi, respectiv 25 de rezidenţi şi 9 cadre medicale, plătite de minister pe diferite programe. Unii dintre rezidenţi vor fi din toamnă medici specialişti la dermatologie, oftalmologie şi medicină internă”, a declarat Constantin Târziu, managerul Spitalului Târgu Cărbuneşti.
Acesta a mai precizat că are proiecte prin care veniturile spitalului vor creşte substanţial. Unul dintre aceste a fost deja pus în aplicare în urmă cu aproximativ două luni, când în incinta unităţii spitaliceşti s-a deschis un restaurant. „Căutăm soluţii pentru a ne