În ziua înregistrării Mişcării Populare s-au înteţit atât atacurile la adresa Partidului Democrat Liberal cât şi replicile celor vizaţi, una dintre ţinte fiind Elena Udrea, care anunţase luni, înaintea tuturor, că mişcarea se va înregistra ca partid avându-l că preşedinte interimar pe Eugen Tomac, proaspăt transferat de la partidul lui Vasile Blaga, titrează HotNews.
Prima reacţie la vârful PDL a venit de la prim-vicepreşedintele Cătălin Predoiu, care a scris pe blog că „PDL va rezista atacurilor politice, fie că vin din interior, fie din exterior” şi că „soluţia adevărată vine din construcţie politică, nu din rapt politic, din onestitate, nu din ipocrizie, din muncă inteligentă, nu din improvizaţie agresivă”, aluzie clară la Mişcarea Populară. Atacurile la vârf acoperă însă agitaţia din filiale, următorul front de atac după modelul Argeş.
Tot în cursul dimineţii de luni, Toader Paleologu trimite, într-un interviu pentru Radio France Internationale, o torpilă în direcţia lui Vasile Blaga: „Într-o logică sănătoasă, trebuie să ne unim împotriva Guvernului USL, să avem o listă comună la alegerile europene, dar e clar, pe zi ce trece e mai clar, că Vasile Blaga nu e în stare să unifice, că este un factor de diviziune. Dacă Eugen Tomac este preşedintele noului partid Mişcarea Populară, este graţie atitudinii avute la Congresul din urmă, atitudine confirmată în lunile care au urmat: această excludere, marginalizare cu înjurături, în stil românesc, bădărănesc, mitocănesc, a tuturor celor care nu l-au susţinut pe Vasile Blaga. Aşa că este rezultatul unei atitudini sinucigaşe, după părerea mea”.
Elena Udrea, luată în bâză de capii Mişcării Populare…
În fine, vine şi momentul anunţului oficial că Mişcarea Populară s-a înregistrat că partid. Liderii formaţiunii se grăbesc să spună că Elena Udrea, încă deputat al Partidului Democrat Lib