Moto: „- Mam’mare! de ce nu mai vine?... Eu vreau să vie!“
„Domnul Goe“ – I.L. Caragiale
„ -De ce nu sunt 20.000 de noi locuri de muncă în Craiova?... Eu vreau să fie!“.
Recunoașteți personajul real care ar da o astfel de replică parafrazată după nemuritorul Domn Goe al lui Caragiale? Această replică caracterizează cel mai bine concepția privind administrarea unui oraș pe care o are Doamna Goe, cea pe care majoritatea craiovenilor au ales-o să conducă destinele urbei.
Dacă ar fi să enumăr pilonii pe care se sprijină modul în care este condusă astăzi Craiova, aceștia sunt amatorism, habarnism și voluntarism.
Amatorismul este modul de exercitare a unei funcții sau profesii după „ureche“, după inspirație de moment, superficialitate care, printre altele, poate fi demonstrată și de neglijența cu care sunt redactate sau verificate acte oficiale. Mă întreb, în acest sens, cum este posibil ca într-un act oficial, cum este, de exemplu, punctul 6 de pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local, intitulat „Proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului de venituri şi cheltuieli al municipiului Craiova, pe anul 2013“, să apară în rândul documentelor justificative privind reparațiile curente la școlile din Craiova o situație ce datează din anul 2009, culmea!, semnată de primarul de atunci, Antonie Solomon. Pe astfel de documente și situații decizi o alocare de bani pentru școli în anul de grație 2013? Explicația este amatorism sau molipsitoarea boală copy/paste care începe să-și manifeste simptomele la toate nivelurile administrației, fie centrale, fie locale, dar care poartă numele USL? (pentru documentare intrați pe site-ul primăriei și vizualizați pagina 13 din proiectul menționat).
Habarnism înseamnă să nu studiezi o problemă, să nu o cunoști, dar să te manifești ca și cum ai fi expert. Vă reamintesc un episod, din