Cea mai mare notă, 9,25, a fost obţinută de profesorul Feraru Florin, care a devenit profesor definitiv la materia matematică
Caraş-Severinul este judeţul cu cea mai mică rată de promovare la examenul de definitivat din România, înaintea contestaţiilor. „Din 75 de candidaţi prezenţi la examen, doar 22 au au obţinut nota minimă impusă de Ministerul Educaţiei, care anul acesta a fost opt, în loc de şapte“, a transmis prof. Ioan Moatăr, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin. Cea mai mică notă a fost 1,45, a unei învăţătoare din Fârliug, care, în ciuda acestui fapt, la inspecţiile de la clasă a obţinut rezultate remarcabile. Totodată, au mai fost note de 2, 3 sau 4, a mai precizat Moatăr. Profesorul Florin Feraru de la Liceul „Mircea Eliade“ din Reşiţa a obţinut cea mai mare medie la examen, 9,25.
În Caraş-Severin, 88 de profesori s-au înscris la testare. Cu toţii au trecut mai întâi prin emoţiile inspecţiilor la clasă, la care, paradoxal, au obţinut rezultate foarte bune. Din cei 88 de candidaţi înscrişi, la examen s-au prezentat doar 75, iar 53 dintre ei nu au promovat examenul, procentul de promovabilitate al examenului de definitivat fiind de numai 29,4%. Caraş-Severin a fost, anul acesta, judeţul cu cele mai slabe rezultate la examenul de definitivat al profesorilor, care a fost susţinut la Şcoala Generală Nr.6 din Reşiţa. “Din 75 de candidaţi care au susţinut examenul de definitivat în Caraş-Severin doar 22 au obţinut peste nota 8, procentul de promovabilitate la nivelul judeţului fiind de 29,4%“, a ţinut să adauge prof. Ion Moatăr, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin.
TOATE REZULTATELE SUNT AFIŞATE ÎN GALERIA FOTO