Pe 22 iulie 2013, în spaţiile de protocol ale Ambasadei României la Londra din Belgrave Square 1, a avutloc o proiecţie specială a documentarului Wild Carpathia II, al doilea episod din seria Wild Carpathia. Evenimentul a fost realizat cu sprijinul Institutului Cultural Român din Londra, al European Nature Fund (TENT) şi al Almond Films, se arată într-un comunicat al Ambasadei României la Londra transmis cotidianului Puterea.
La eveniment au participat peste 100 de invitaţi. Proiecţia a fost urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri şi o recepţie sponsorizată de Crama Corcova. Premiera mondială a documentarului a avut loc miercuri, 5 iunie 2013, la prestigioasa Academie Britanică de Film şi Televiziune (BAFTA) din Piccadilly, Londra.
În cuvântul de deschidere, ambasadorul României la Londra, dr. Ion Jinga, a mulţumit TENT, Almond Films, canalului de televiziune Travel Cahnnel şi autorităţilor române din domeniul turismului pentru sprijinul acordat realizării filmului, subliniind că: “Wild Carpathia este, poate, primul film despre România care a reuşit să capteze puţin din extraordinara contribuţie pe care patrimoniul natural românesc o aduce Europei. Filmul explorează tabloul unic al lumii rurale, viaţa vibrantă din Delta Dunării, bogăţia faunei şi florei ascunse în pădurile ancestrale ale Carpaţilor - posibil ultimele păduri virgine rămase în Europa, dar şi delicateţea şi fragilitatea ecosistemului natural. Prezenţa localnicilor şi a personalităţilor care muncesc pentru conservarea patrimoniului natural dă viaţă filmului şi îi conferă originalitate. Wild Carpathia este o poartă către paradis. Captează măreţia unui ecosistem unic şi arată de ce merită să fie păstrat în toată gloria lui pentru generaţiile viitoare”, se arată în comunicatul Ambasadei României la Londra.
Paul Lister, fondatorul TENT, a vorbit despre atuurile României d