Câţiva zeci de profesori arădeni s-au perfecţionat în învăţarea copiilor care suferă de autism. Din toamnă, Asociaţia „Înţelege Autismul”, iniţiatoare a cursurilor pentru cadre didactice va deschide şi un centru de recuperare terapeutică a copiilor cu autism. Spaţiul va fi pus la dispoziţia asociaţiei prin Consiliul Judeţean Arad.
Asociaţia „Înţelege Autismul” Arad, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad şi Casa Corpului Didactic „Alexandru Gavra” Arad a organizat în această vară, primul curs dintr-o serie de cursuri de formare a cadrelor didactice din învăţământul de masă, cu privire la integrarea copiilor cu autism în grădiniţele şi şcolile de masă. Cursul a fost ţinut în cadrul proiectului „Şi copiii cu autism merg la şcoală”, de către specialişti ai Asociaţiei Învingem Autismul Bucureşti.
La curs au participat un număr de peste 30 de cadre didactice: educatori, învăţători, profesori, din grădiniţe, şcoli gimnaziale şi licee, atât din municipiul Arad, cât şi din localităţile Zimandu Nou, Fiscuţ, Săvârşin, Vinga, precum şi profesori din învăţământul special, de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă (CSEI) Arad.
„A fost o surpriză extraordinară să constat interesul foarte mare al cadrelor didactice din Arad faţă de tot ceea ce înseamnă educaţie, respectiv integrarea în societate a copiilor cu autism. Acest lucru ne face să continuăm seria de seminarii şi workshopuri pe această zonă de interes, încercând să aducem specialişti din ţară şi din afară. De asemenea, orice cadru didactic şi oricine este interesat poate veni în schimb de experienţă la Centrul de recuperare terapeutică a copiilor cu autism din cadrul Asociaţiei «Înţelege Autismul», care se va deschide la toamnă. Şi pentru că tot am amintit de specialişti din afară, tot în această toamnă avem bucuria să-l primim în Arad pe prof. dr. Heinrich Schnatmann din G