Pe platoul din faţa Centrului pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene au avut loc, pe parcursul celor trei zile de desfăşurare ale Târgului de vară al meşterilor populari, o serie de programe artistice.
Vineri, pe data de 19 iulie, a evoluat Grupul vocal-instrumental “Mugurelul”, al Școlii Generale din Șcheia, sub conducerea prof. Ion Boghean.
Micii artiști, care au încântat publicul spectator cu vechi cântece bucovinene, s-au remarcat şi prin virtuozitatea interpretării de hore și sârbe la instrumente tradiționale.
Sâmbătă, 20 iulie, a fost rândul Fanfarei „Bucovina”, a Primăriei municipiului Suceava, condusă de prof. Ghiocel Cioltan, să delecteze publicul sucevean cu un repertoriu bogat şi variat de piese muzicale, de la vals vienez, până la bătute moldovenești.
Duminică, 21 iulie, în fața unui public numeros, după ce au fost decernate „Diplomele de merit” meșteșugarilor participanți la târg, au evoluat artiști şi interpreți amatori, elevi de ieri și de azi ai Școlii de Arte „Ion Irimescu” Suceava: Sabrina Andreea Ichim, Roxana Sava, Alexandra Andronic și Andrei Iftime. Programul artistic a fost încheiat printr-un recital susținut de Gabriela Teișanu.
Târgul de vară al meşterilor populari, sau Târgul de Sf. Ilie, organizat la Suceava (în faţa Centrului pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene) şi la Câmpulung Moldovenesc (în parcul central), în intervalul 19-21 iulie, de Consiliul Judeţean Suceava prin Centrul Cultural Bucovina, a reunit, aşa cum ne informează organizatorii printr-un comunicat, 65 de artizani populari din județ și din țară, meşteri ai lemnului, încondeietori de ouă, confecţioneri de costume şi podoabe populare, ceramişti, pictori iconari, dar şi producători de produse alimentare tradiționale.
Pe platoul din faţa Centrului pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene au avut loc, pe parcursul celor trei zile de