Meteorologii au anunţat că în perioada 25-28 iulie, temperaturile vor urca până la 36 de grade la umbră. Pentru a trece cu bine peste disconfortul creat de caniculă, este important să ne hidratăm, să consumăm anumite tipuri de alimente şi să purtăm îmbracăminte adecvată. De asemenea, pe cât este posibil, este bine să evităm expunerea prelungită la soare între orele 11.00 şi 18.00.
Hidratarea este foarte importantă în perioadele de caniculă, de aceea este recomandat consumul zilnic de lichide – între 1,5 şi 2 litri de lichide – fără a aştepta să apară senzaţia de sete. Este necesar un pahar de apă (sau echivalentul acestuia) la fiecare 15 – 20 de minute. De asemenea, o doză de iaurt produce aceeaşi hidratare ca şi un pahar de apă.
Medicii recomandă să consumăm în fiecare zi cât mai multe fructe şi legume proaspete, precum pepene galben, roşu, prune, castraveţi, roşii, deoarece acestea conţin o mare cantitate de apă.
Nu trebuie consumat alcool (inclusiv bere sau vin) deoarece acesta favorizează deshidratarea şi diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii. Este obligatorie evitarea băuturilor cu conţinut ridicat de cofeina (cafea, ceai, cola) sau de zahăr (sucuri racoritoare carbogazoase). deoarece acestea sunt diuretice.
Pe parcursul zilei este bine să facem duşuri calduţe, fără a ne şterge de apă, iar dacă avem aer condiţionat, aparatul trebuie reglat astfel încât temperatura să fie cu 5 grade mai mică decât temperatura ambientală.
Citeste mai mult pe RTV.NET
Meteorologii au anunţat că în perioada 25-28 iulie, temperaturile vor urca până la 36 de grade la umbră. Pentru a trece cu bine peste disconfortul creat de caniculă, este important să ne hidratăm, să consumăm anumite tipuri de alimente şi să purtăm îmbracăminte adecvată. De asemenea, pe cât este posibil, este bine să evităm expunerea prelungită la soare în