Rockstadt Extreme Fest, programat la sfârşitul lunii august, la Râşnov, îmbină armonios muzica, distracţia, activităţile culturale şi cele turistice, au anunţat organizatorii festivalului, printr-un comunicat trimis miercuri ziarului Puterea. Participanţii la eveniment beneficiază de reduceri la intrarea în Castelul Bran, rezervaţia de urşi LiBEARty şi Peştera Valea Cetăţii Râşnov.
Activităţile turistice extind paleta de facilităţi afiliate evenimentului Rockstadt Extreme Fest: pe lângă accesul la festival si posibilitatea de a utiliza gratuit campingul, biletul pentru acest eveniment aduce şi alte beneficii: posesorii unui bilet sau abonament vor beneficia de o reducere de 50% la biletele de intrare pentru trei obiective, cu importantă semnificaţie turistică şi culturală, aflate în vecinătatea zonei festivalului.
Castelul Bran, principala atracţie turistică a zonei, este un monument istoric şi architectonic atestat documentar încă din secolul XIV. În decursul timpului fortăreaţa a avut rol strategico militar, s-a aflat o vreme sub autoritatea Ţării Româneşti, trecând apoi în jurisdicţia teritorială a Braşovului, iar în perioada 1920 – 1947 a servit ca reşedinţă regală pentru familia domnitoare a României. Castelul Bran este construit pe o stâncă, într-un punct cheie din punct de vedere strategic, la doar 15 km de Râşnov şi 30 km de Braşov. El adăposteşte în acest moment muzeul Bran, care se întinde pe cele 4 etaje ale castelului.
Rezervaţia de urşi LiBEARty de la Zărneşti, care se întinde pe 69 de hectare de păduri, izvoare şi piscine şi adăposteşte 71 de urşi salvaţi din situaţii limită (deţinere ilegală, abuz etc). Ursul brun european este o specie strict protejată de către Convenţia de la Berna, pe care România a ratificat-o în 1993, iar din 2005, dreptul de proprietate asupra unui urs luat din sălbăticie, a devenit ilegal în România.
Pe