Licopenul este un carotenoid responsabil de culoarea naturală roșu-închis întâlnită în multe alimente, cele mai celebre fiind roșiile.
Este unul dintre nutrienții principali găsiți în roșii, care fac din acestea niște super-alimente. Iată 7 dintre cele mai importante beneficii oferite de licopen:
Prevenirea cancerului
Conform studiilor, licopenul previne apariția radicalilor liberi, astfel scăzând riscul de cancer pulmonar și de prostată.
Antioxidant
Licopenul este considerat a fi unul din cei mai puternici antioxidanți, mai eficient decât orice alt carotenoid, inclusiv beta-caroten. Capacitatea antioxidantă a acestuia protejează nu numai celulele de stresul oxidativ, dar întărește și membranele celulare.
Sănătatea inimii
Licopenul previne stresul oxidativ, colesterol rău și ajută la prevenirea rigidizării și înfundării arterelor și altor tipuri de boli cardiovasculare.
Sănătatea oaselor
Este esențial pentru sănătatea oaselor și prevenirea osteoporozei. Un studiu a arătat că licopenul a ajutat la reducerea stresului oxidativ din oase și, prin urmare, a redus riscul de apariție a osteoporozei la femeile în postmenopauză.
Citeste mai mult pe fitness-nutritie.ro
Citeste si Beneficiile morcovilor pentru sănătate