A trebuit să ajung în România pentru a-mi da seama că aici există nişte tomate care merită pe deplin să fie în primele cinci din lume, dacă nu chiar în primele trei locuri.
O rubrică specială, semnată cu pasiune de David Contant, un veritabil Chef din Hexagon, care a ales România, în primul rând, pentru produsele naturale incredibile şi, nu în ultimul rând, pentru ospitalitatea noastră.
Servirea mesei nu este altceva decât o combinaţie între gastronomia agreabilă şi o dietă bine studiată, o nouă conştientizare a calităţii vieţii fiecăruia dintre noi şi a mediului înconjurător. Toate acestea sunt un motiv în plus pentru consumatori să se orienteze către produsele biologice.
Produsele naturale nu sunt numai o garanţie a sănătăţii. Acestea fac minuni pe mesele noastre şi ne permit să realizăm reţete culinare inovatoare, făcându-ne conştienţi de importanţa unei alimentaţii sănătoase. Numeroasele scandaluri legate de produsele rele alimentare au contribuit la sensibilizarea opiniei publice pe scară largă. Consumatorul este din ce în ce mai atent la ceea ce mănâncă şi foarte mulţi şi-au schimbat deja obiceiurile alimentare, devenind din ce în ce mai conştienţi de beneficiile legumelor proaspete – care îşi extrag sărurile minerale din soluri cu compost, protejate în mod natural împotriva insectelor şi paraziţilor, şi care sunt recoltate când sunt bine coapte, oferind un amestec de substanţe vitale, esenţiale pentru sănătate – acesta este un punct de atracţie pentru toţi cei care sunt interesaţi de produsele naturale. Poate că în timp nu vom reuşi să fim mai sănătoşi decât predecesorii noştri, însă adepţii alimentaţiei bio nu contribuie numai la sănătatea proprie, ci şi la cea a florei şi a faunei, precum şi la îmbunătăţirea calităţii mediului înconjurător, în general.
Descoperirea aromelor naturale şi a gustului au