CSAT nu are competenta si nu va acorda un aviz pe un contract de privatizare, au declarat pentru HotNews.ro surse din Administratia Prezidentiala, dupa ce premierul Victor Ponta a anuntat miercuri ca guvernul a aprobat Hotararea de Guvern privind privatizarea CFR Marfa, care va fi transmisa spre avizare Consiliului Suprem de Aparare a Tarii.
Potrivit surselor citate, legea permite CSAT sa avizeze, spre exemplu, proiectele de acte normative initiate sau emise de Guvern privind:
1. securitatea nationala;2. organizarea generala a fortelor armate si a celorlalte institutii cu atributii in domeniul securitatii nationale;3. organizarea si functionarea Consiliului Suprem de Aparare a Tarii;4. pregatirea populatiei, a economiei si a teritoriului pentru aparare;5. propunerile de buget ale institutiilor cu atributii in domeniul securitatii nationale;6. alocatiile bugetare destinate ministerelor si serviciilor cu atributii in domeniul apararii, ordinii publice si sigurantei nationale;7. conditiile de intrare, trecere sau stationare pe teritoriul Romaniei a trupelor straine;8. numirea in functiile prevazute in statele de organizare cu grad de general-locotenent, viceamiral, similare si superioare acestora;dar nu si contractele de privatizare.
Tot potrivit legii privind organizarea si functionarea Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, CSAT se convoaca de presedintele acestuia sau la initiativa a cel putin o treime din numarul membrilor sai. In prezent, in CSAT sunt prezenti 7 membri ai Guvernului, dintr-un total de 13.
Potrivit legii, deciziile CSAT se iau cu unanimitate. CSAT nu are competenta si nu va acorda un aviz pe un contract de privatizare, au declarat pentru HotNews.ro surse din Administratia Prezidentiala, dupa ce premierul Victor Ponta a anuntat miercuri ca guvernul a aprobat Hotararea de Guvern privind privatizarea CFR Marfa, ca