Unii aleg să bea dimineaţa un pahar de apă caldă cu zeamă de lămâie pentru a-şi menţine tenul frumos, în timp ce alţii vor să-şi îmbunătăţească digestia. Cei mai mulţi susţin că acest amestec ajută la slăbit. Specialiştii ne dezvăluie însă că apa cu lămâie are şi alte proprietăţi curative.
Considerată acidă, lămâia devine alcalină în organism şi ne ajută să ne menţinem sănătoşi. Zeama de lămâie are proprietatea de a echilibra pH-ul lichidelor din organism şi de a contribui la eliminarea toxinelor.
Ne sporeşte imunitatea
"Vitamina C din lămâie atenuează ridurile şi petele maronii de pe piele. De asemenea, potasiul din aceste fructe stimulează creierul, menţine echilibrul sistemului nervos şi creşte imunitatea organismului. Mai mult, oasele şi dinţii au numai beneficii de pe urma consumului de lămâie, iar tensiunea arterială se reglează", explică dr. Laurenţiu Luca, directorul Clinicii PULS.
Ne scapă de kilogramele nedorite
Fructe bogate în fibre, lămâile sunt săţioase şi combat senzaţia de foame. De asemenea, faptul că devin alcaline în organism ne ajută să slăbim mult mai rapid. Mineralele şi vitaminele din acest fruct curăţă tractul digestiv şi, în plus, nivelul zahărului din sânge se echilibrează, apetitul se reduce, ceea ce duce la evitarea mâncatului în exces şi la creşterea nivelului de energie a organismului.
Benefice pentru sistemul limfatic
Pentru a preveni sau a combate deshidratarea şi, implicit, stresul sau constipaţia, puteţi recurge la sucul de lămâie. Zeama fructului poate fi consumată cu apă, ceai sau adăugată în salate. Nu doar că ne scapă de toxine, ci contribuie şi la reglarea funcţiei glandelor suprarenale.
Ne vindecă de edeme
"Consumul de lămâie sporeşte frecvenţa urinării şi, implicit, elimină toxinele din corp. Mai mult, lămâil