Peste un sfert de tonă de preparate din carne stricată a fost oprită de la vânzare în urma unui control efectuat de comisarii Protecţiei Consumatorului Galaţi în magazine mici, hiper şi supermarketuri Sursa: Alex Negru
Publicului i se oferea salam extra presat cu mucegai şi cabanos cu mâzgă, dar și cârnaţi, scăriţă afumată, pastramă, parizer piept pui, ruladă din piept de pui, pastramă porc, kaizer afumat depozitate la temperatura din magazin, de peste 20 grade Celsius.
Într-un magazin, Salamul Gostat, cârnaţii semiafumaţi şi o specialitate de cabanos erau pe jumătate congelate în vitrina frigorifică, lucru interzis, deoarece produsele trebuie doar refrigerate, altfel, după decongelare, îşi schimbă caracteristicile, anunță publicația locală Viața Liberă.
Comisarii au mai găsit pate din ficat de pui neconform, întrucât conţinea amidon, un ingredient interzis, dar şi preparate al căror termen de valabilitate nu era precizat sau era ilizibil.
În plus, consumatorii erau induşi în eroare, fiind invitaţi să cumpere „fleică vânătorească PIKOK”, când, în realitate, aceasta avea ca ingrediente carne de porc 40 la sută, carne de pui 23 la sută şi carne de porc separată mecanic.
Conform comisarului-şef adjunct de la Comisariatul Judeţean de Protecţia Consumatorului Galaţi, Carmen Tudor, citat de Viața Liberă, controlul s-a desfăşurat la 43 de agenţi economici din mediul urban şi rural, cuantumul amenzilor aplicate pentru aceste nereguli depăşind 53.000 lei.