Un incident şocant s-a întâmplat, în urmă cu câteva luni, la sediul Casei de Pensii din cartierul bucureştean Vitan. Un angajat căruia i s-a făcut rău în timpul programului nu a putut primi ajutor medical din cauza şefului său, care i-a interzis doctorului de pe ambulanţă să îl trateze în clădire.
În iunie, anul trecut, Adrian Grecescu a fost angajat la Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti (CPMB), pe un post temporar, la Biroul de comunicare şi relaţii publice, la sediul din Bdul Lacul Tei. După câteva săptămâni, el a fost detaşat de şeful său, Daniel D., la sediul din Vitan al instituţiei, la ghişeele 18, 19, adică Informaţii şi Registratură, unde s-a găsit în situaţia de a face singur munca a două persoane.
"Nu-l consultaţi aici"
Cu probleme cardiace încă din 2004, pe care le-a comunicat şefului său, Adrian Grecescu a cedat în scurt timp în faţa suprasolicitării. "Pe 25 octombrie mi s-a făcut rău. Aveam aritmie, tensiune mare, stare de ameţeală şi o transpiraţie abundentă. Am chemat Salvarea pe la ora 15.07. În 10 minute a venit la mine şeful meu, Daniel D., care m-a întrebat ce probleme am şi mi-a spus că trebuia să plec acasă, să nu mai chem Salvarea. Cinstit să fiu, nu mai puteam să merg. La 15.25 a venit echipajul ambulanţei. Daniel D. a spus, textual: «Nu-l consultaţi aici, nu facem circ la casa de pensii. Luaţi Salvarea şi duceţi-o pe o stradă laterală, să nu vadă lumea, şi consultaţi-l în maşină». A fost o hotărâre halucinantă. Eram în starea în care eram, mi se făcuse rău din cauza suprasolicitării pe care o comunicasem conducerii şi, cu toate acestea, a trebuit să merg până la ambulanţă, unde mi s-au făcut nişte investigaţii şi am fost dus la spital să mă interneze. În timpul transportului cu ambulanţa am fost permanent ventilat mecanic. Din câte am înţeles de la doctorul de pe ambulanţă, ar fi putut exist