Nume grele ale turismului local s-au transformat, în ultimii ani, în adevărate capcane pentru cei aflaţi în vacanţă.
Numeroşi turişti s-au întors din vacanţă cu un gust amar, dacă nu chiar furioşi de-a dreptul. Cele mai multe nemulţumiri sunt legate de condiţiile proaste de cazare şi/ sau servit masa, însă starea generală a staţiunilor româneşti (de la plaje şi baze de tratament insuficient întreţinute la drumurile pline de gropi şi de la mizerie la aspectul neîngrijit al clădirilor) este un aspect care nu poate fi trecut cu vederea. Pe baza experienţelor personale ale redactorilor săi, revista „Capital“ a selectat câteva locuri turistice cunoscute care trebuie evitate cu orice preţ.
Lacul sărat
Deşi situată în imediata apropiere a unei aglomeraţii urbane cu 400.000 de locuitori (Brăila- Galaţi) şi beneficiind de lacul de la care şi-a luat numele, despre ale cărui ape şi nămoluri se spune că au efecte benefice pentru sănătate, staţiunea este departe de a-şi valorifica potenţialul. Dimpotrivă, turiştii care au ajuns acolo se plâng că totul este în paragină şi că preţurile sunt mult disproporţionate faţă de ofertă.
Rânca
Dacă nu vă pasă de gălăgie, gunoaie şi regulile de arhitectură şi urbanism, noua staţiune din Parâng vi se potriveşte cu siguranţă. Dacă însă mergeţi în vacanţă căutând liniştea, şi nu zgomotul de şantier, dacă vă interesează ca locul în care vă petreceţi timpul liber să fie curat, nu năpădit de deşeuri de construcţii şi resturi menajere, şi dacă vă deranjează vilele vopsite în culori pestriţe, cu stil incert şi înghesuite una în alta, atunci poate ar trebui să vă schimbaţi planurile.
Borsec
Deşi celebru pentru apele minerale şi aşezat strategic între Transilvania şi Moldova, într-o zonă absolut superbă, Borsec este în permanent declin de mai bine de 20 de ani. Din cauza stării proaste a spaţiilor de cazare şi a baz